Kategorier
Hälsa Kultur Politik

Dags för Sverige att banta

Statsmedier berättar att det råder brist på allt fler läkemedel, vilket återigen föranleder frågan om vad fan vi får för pengarna. De långsamma tågen går inte i tid (om alls), elpriset svajar som en vindflöjel på steroider i brist på en stabil energibas, den svenska skvalpvalutan spekuleras sönder och samman, inflationen är stabilt dubbelsiffrig, och landet intar en förnedrande 168:e plats i världens tillväxtliga.

Men allt är inte moderatregimens fel, och vad gäller ett visst preparat mot diabetes tycks det råda en smärre global brist, efter det att gulfstaterna har börjat suga upp allt på marknaden. Det beror på att saudier och andra i regionen har högst prevalens av fetma och diabetes i världen, bland annat på grund av att man är bilburen och i hemarrest till följd av det karga ökenklimatet.

En viktigare faktor är emellertid förekomsten av bearbetad skräpmat, fylld med raffinerade kolhydrater och omega-sex-baserade vegetabiliska oljor, ämnen som i kombination leder till insulinresistens och småningom till fetma och flera hundra följdsjukdomar, inklusive diabetes.

Medicin kan emellertid aldrig lösa insulinresistens med följder, utan är ett recept för livslångt beroende av preparatet i fråga. En bra affär för danskarna, men kanske inte uppbyggligt för folkhälsan och skattebetalarna.

Ty även i Sverige ökar övervikten och fetman stadigt, om än inte lika snabbt som i arabvärlden. Därmed ökar även prevalensen av diabetes, cancer, högt blodtryck, demens och andra allvarliga konsekvenser till följd av den socker- och oljerika skräpdieten, med följd att trycket på den ofantliga sektorn och skattebetalarna ökar ytterligare.

Samtidigt kunde man nu dra nytta av att svångremmen dras åt ordentligt, nämligen genom att minska konsumtionen av skräpmat och istället öka intaget av riktig mat från hela ingredienser. Inte minst de som redan är drabbade kan reversera sitt sjukdomsförlopp och bli fri från insulinsprutan genom att äta mer ketogen föda, enkannerligen av animalisk sort.

Saken lär emellertid falla på att det inte finns några incitament att ändra livsstil, eftersom det är de socker- och oljerika produkterna som är billigast att framställa och enklast att göra pengar på, medan verklig mat når närmast stratosfäriska höjder i pris. Man får heller ingen draghjälp av myndigheter, som rekommenderar oljorna och uppmanar folket att äta konstant hela dagen.

Återstår då det egna ansvaret. Linda vill inte dö ifrån sina barn i förtid, som det uttrycks på statsteves webb. Men gör då slag i saken, vetja? Ta kontroll över dig själv och ditt blodsocker, och därmed din insulinnivå, vikt och hela konkarongen.

Ät kött, fisk, ägg, ost och stek enbart i smör. Kombinera med fibergrönsaker av alla de slag indränkta i äkta virgin olivolja. Drick bara vatten. Ät inget annat, särskilt inte bröd, pasta och andra snabba kolhydrater, och saken är biff! Låt tiden läka trasig ämnesomsättning. Hundra procent garanti! Hur svårt kan det vara?