Kategorier
Politik

Moderat vanstyre

Tidölaget har alltjämt motvind i opinionen, vilket får sägas vara självförvållat. Säkert har allmogen förståelse för att lagstiftningsprocessen måste ha sin gilla gång och att det inte går att vända den skenande brottsutvecklingen över en natt, men samtidigt har den letargiske sengångaren Strömmer inte lyft på de stenar som omedelbart kan vändas, exempelvid att möblera om i toppen av myndigheter – det är alltjämt samma korrupta ledargarnityr i polisen som under sosseregimen.

Det är först på senare tid, ett år efter tillträdet, som moderatregimen under sverigedemokratisk piska har sökt snabba upp förloppet. För det belönas SD i väljaropinionen (21.2 %), medan moderaterna följaktligen tappar (17.4 %), nämligen för att man inte för befälet utan blott exekverar Åkessons order.

Det är visserligen långt till nästa val, men det är nu kommande opinionsvinster grundläggs.

Andra som tappar är Kristdemokraterna (3.5 %), främst beroende på att man velar ordentligt i energifrågan. Att höja elskatten är att gå emot sina egna vallöften och de egna borgerliga principerna, och knappast något som uppskattas av den ekonomiskt tyngda väljarkåren.

Efter årsskiftet kostar elen således drygt en femtioöring per kilowatt i skatt, oavsett verkligt grundpris. I själva verket bidrar regimen till att inflationen biter sig fast när man låter automatiska index skena. Det kommer inte att gynna omställning till el, svenskt näringsliv eller någon annan del av samhället, utan lägger ytterligare börda på hela systemet. Begriper en borgerlig regering verkligen inte detta förtjänar man att förlora regeringsmakten – man borde gå åt andra hållet.

Normalt gynnas sittande regering under tider av kris, ett tillstånd som kan sägas råda när kriget rasar i Ukraïna, Mellanöstern åter flammar upp och terrorn kommer åter, men Kristersson spelar sin hand så uselt att det är oppositionsledaren som tar hem poängen (37.6 %). Det är en prestation i sig, då den blåljugande populistskatan Andersson egentligen är den sista man skulle köpa en begagnad bil av.

Kristerssons krypande i stoftet för den fascistoida ideologin islam har knappast gynnat partiet, särskilt inte som han tycks vara beredd att inskränka elementära demokratiska friheter för ändamålet. Karln är fullständigt besatt av att uppgå i Nato, varvid han drar sig själv och landet i smutsen när han försöker blidka Erdogan och den muslimska världen.

Medborgarna kan inte se på vilket sätt det moderata vanstyret gynnar den egna plånboken, den svenska konkurrenskraften eller landets tillstånd i övrigt, och därför blir det tummen ned. Gott så.