Kategorier
Europa Politik

Gudspartiet en hydra

Judestatens illegala bombningar av Libanon tycks ha resulterat i Hezbollahledaren Hassan Nasrallahs död, och man förkunnar segerrusigt från Tel Aviv att Nasrallah inte längre kommer att kunna «terrorisera» världen. Men att man hugger huvudet av en hydra innebär bara att ett nytt tar dess plats.

Man måste här förstå att befrielserörelser – eller terrorgrupper, beroende på synvinkel – inte uppstår i ett vakuum, utan har högst legitima bevekelsegrunder. Hezbollah är resultatet av Israels senaste invasion av Libanon, den som ägde rum 1982, och rörelsen förfogar numera över hundra tusen man.

Den armén kommer inte att skingras bara för att en formell ledarfigur avrättas, utan kommer tvärtom att i än större beslutsamhet vaska fram ett nytt språkrör. Särskilt kommer än fler att ansluta till organisationen efter att Israel utsatt Libanon för omfattande statsterrorism.

Hezbollah är Israels avkomma.

Likud och den övriga extremhögern i apartheidstaten förstår helt enkelt inte att man binder ris för egen rygg genom sin brutalitet i grannskapet, och att hatet därför kommer att flöda än mer för lång tid framöver. Judarna blir mindre säkra när man ger motståndsrörelser incitament att agera.

Det bådar också illa för det Europa som ger etnostaten Israel sitt oreserverade stöd och ser Mellanösterns enda ockupationsmakt som en «excepionell» stat. I Europa finns nämligen gott om passiva celler som kan aktiveras i islams namn, och därmed åter börja sprida terror i stor skala över kontinenten.

Den enes terrorgrupp är den andres befrielsearmé.

Den israeliska statsterrorismen kommer vidare att ge nya flyktingströmmar till Europa, och om konflikten eskalerar till ett storkrig i regionen lär miljonhövdade skaror bege sig av i nordvästlig riktning i jakten på ett nytt liv. Wir schaffen das gar nicht!

En skarp konflikt mellan Israel och Iran samtidigt som Ryssland och Ukraïna utkämpar sitt inbördeskrig lär inte stärka Europa och dess konkurrenskraft, utan göra kontinenten än svagare, med än större mått av energikris. På detta vansinne tjänar bara USA och Kina, och det är därför dags för Bryssel att sätta ned foten och hejda galningen i Tel Aviv.

Hassan Nasrallah ersätts ledigt med någon annan portalfigur.