Kategorier
Politik USA

Här vinner Trump valet

Det var visserligen en hårfin miss, men skotten mot Donald Trump kommer att skapa just den sympativåg som krävs för att definitivt säkra hans vinst i presidentvalet. Den knutna näven och det blodiga örat är redan en ikonisk bild, och amerikanerna kommer inte tolerera att valet avgörs med politiskt våld.

Demokraterna försökte först lagföra bort Trump från valet genom den djupa statens försorg, omfattande rättsprocesser och andra legala hinder mot hans kandidatur. När den vägen ogiltigförklarades av Supreme court återstår bara mer våldsamma metoder, varför man engagerar vänsterns väpnade gren Antifa (AFA) att utföra attentat.

Tur i oturen för Trump är att den demokratiska particellen av allt att döma var en dilettant som saknade erforderliga kunskaper och resurser, men samtidigt återstår många möjligheter fram till valdagen. Många andra är kallade.

Det är samtidigt symptomatiskt för bananrepubliken USA att det politiska våldet återkommer stup i ett, nämligen för att man vägrar ta itu med vapenfrågan. Trump har viss självförvållan i detta fall, medan Sleepy Joe kan konstatera att han fick rätt. Politiska attentat inträffar förvisso även i länder som Sverige och Japan, med betydligt annorlunda hållning till skjutvapen, men frekvensen är ändå avsevärt lägre.

Icke desto mindre kommer en del agitatorer i den socialistiska vänstern att närmast hylla attentatsförsöket, enkom för att man när ett sådant avgrundsdjupt och irrationellt hat mot Trump. Man ser mellan fingrarna avseende det politiska våld som anställs av vänstergrupper när det gynnar den egna saken, och inser inte att det i nästa ögonblick kan drabba dem själva.