Kategorier
Hälsa Kultur Politik

Engelska sjukan

Brittiska vårdkolossen NHS rapporterar att patienter intagna för järnbrist har tiodubblats sedan sekelskiftet, och man märker motsvarande ökning för en rad andra mineraler och vitaminer. Exempelvis antalet intagna för brist på vitamin B₁₂ noterar en fyrfaldig ökning under samma period. Ökningen av antalet intagna speglar här en större trend av allmän näringsbrist i befolkningen.

Här kan man tänka sig en rad bidragande orsaker, som att det forna imperiet numera är en fattig europeisk nation på dekis, och att en stor andel av befolkningen går på matkuponger och bidrag, samt att britterna numera till två tredjedelar fyller sitt energibehov med ultraprocessade substanser, i en ständigt ökande trend.

Ytterligare en faktor kan vara den allt större urlakningen av jorden då ensidigt industriellt jordbruk bedrivs, och inte minst järnhalten i grödor har minskat med hälften sedan 1940-talet. Samtidigt innebär ultraprocessen att korn och gryn mals ned till raffinerat mjöl, varvid näringsämnena filtreras bort.

Men givet profilen på bristämnen kan man starkt misstänka att den brittiska regimens egna kostråd har gått alldeles i baklås, då man ju rekommenderar allt mer «plantbaserad» föda och allt mindre kött och animaliska produkter. (Hem)järn och vitamin B₁₂ finner man i just den senare kategorin av livsmedel, men inte alls i plantvärlden.

En parellell utveckling är den kroniska D-vitaminbristen i både Sverige och Storbritannien, som kan kopplas till samma slags fenomen. Konsumtionen av mjölk har gått ned kraftigt, det vill säga ett livsmedelsslag som är berikat med vitamin D, samtidigt som man noterar samma «gröna trend» härstädes. Fettlösliga vitaminer ADEK är samtidigt rikligt förekommande i animaliska produkter, som ägg, kött och fisk.

Befolkningen får alltså brister och blir sjukare när myndigheter uppmanar att äta vegansk kost på närmast indisk nivå, en närmast självklar konsekvens som man har viftat undan med märkliga argument om att en «plantbaserad» kost har full näringsprofil – så är inte fallet.

Klimatpsykosen gör oss alltså fattigare och sjukare när regimer trissar upp energi- och matpriser till stratosfäriska nivåer och dessutom förespråkar bristföda. Samtidigt låter man den ultraprocessade smörjan flöda, och lyfter inte ett finger för att stoppa denna galopperande ohälsa, exempelvis med skatt på fritt socker och industriella matoljor samt motsvarande skattebefrielse för naturliga livsmedel som kött, fisk och ägg.

Det blir därmed upp till den enskilde att själv ansvara för sin hälsa, främst genom att äta näringsriktigt och tillse adekvat tillförsel av näringsämnen. Här berättar regimens hantlangare att kosttillskott inte alls behövs, men det är helt uppenbart att den accelererande näringsbristen motiverar sådant tillskott.

I princip bör man då göra tvärtemot vad myndighetsvänstern rekommenderar, vilket då innebär att öka konsumtionen av ägg, fisk och kött, samt även komplettera med en multivitamin om dagen. De giftiga inflammatoriska fröoljorna (raps, solros) kastar man och ersätter med smör till stekning och tillagning samt med kallpressad fruktolja (oliv, kokos) till salladen.

Man ökar även tillförseln av salt, men tillser att minst hälften utgörs av kaliumklorid och magnesiumjoner. Margariner, lågfettsprodukter, juicer, bröd och annan ultraprocess befattar man sig inte med. Myndigheterna har dock rätt i att konsumtionen av grönsaker (men inte frukt) bör öka, och då främst bladgrönsaker och andra fibergrönsaker som växer ovan jord. Nej, morötter innehåller inte A-vitamin.

Befolkningen får allt fler bristsjukdomar då myndigheterna ger felaktiga rekommendationer, driver upp priserna samt låter ultraprocessade substanser grassera.