Kategorier
Politik Ryssland USA

WMD i Irak, men inte i Sverige

Man förstår att Expressens beryktade så kallade knullrum för att mangla praktikanter är alldeles på riktigt när man läser LUF-Linda Jernecks stick på penisstorleksblaskans ledarplats. Frånvaron av koherens i analyserna är nämligen så överväldigande att man blir alldeles matt, och man inser att det nog inte finns ett övermått av synaptiska förgreningar bakom den blonda fasaden.

Först blir vi upplysta om att vi fordom minsann blev förda bakom ljuset av såväl den amerikanska skurkregimen som av den motsvarande inhemska sossedito när Erlanders folkhemsministär vänsterprasslade med jänkarna utan att berätta för folket att vi stod under beskydd av amerikanskt kärnvapenparaply. Vi var istället neutrala och arbetade idogt för nedrustning i egenskap av världens moraliska samvete, enligt den officiella linjen. Maj-Britt Theorin och gänget, du vet.

Därefter ska vi tro på de försäkringar som dagens svenska och amerikanska regimer ger för att kärnvapen inte kommer att placeras ut på svenskt territorium, i vart fall inte i fredstid, om man får tro stassmister Kristersson. Under alla omständigheter kommer man i så fall inte att berätta det, eftersom vissa saker måste förbli hemliga. Det vill säga att man kommer att fortsätta dupera svenskarna i den mån så anses nödvändigt, för vårt eget bästa.

Ty enligt Jernek-bimbon är de amerikanska arsenalerna vår främsta garant för vår frihet, i vart fall så länge Xi Jinping och Gim Jeongeun också har kärnvapen. Det är i själva verket dessa båda herrar tillsammans med Putin som håller i taktpinnen, enligt denna suveräna geopolitiska analys.

Å andra sidan kan vi vara lugna för att tredje världskriget inte kommer att starta i Boden, och att svenska baser inte kommer att användas för att slå till mot länder som vi inte är i konflikt med, som Kina. Trots att amrisarna och deras kinapuffar ju är garant för vår frihet och att Xi håller i taktpinnen. Hänger ni med i resonemanget?

Vi är inte i konflikt med Ryssland heller, men sedan vi gick med i Nato har rysk trupp och ryska vapen förflyttats närmare Sverige och Finland, samtidigt som ryssarna bedriver psyops i Östersjön. Bland annat stör moskoviterna ut de svaga signalerna från GPS-satelliter, samtidigt som efterblivna svenska flygoperatörer typiskt inte har multi-GNSS-utrustning och inte heller förmår läsa från mer än ett enstaka frekvensband.

En annan konsekvens är att Kreml med säkerhet har programmerat kärnstridsförsedda robotar mot ett antal svenska mål just för att vi numera är en amerikansk bricka, medan vår tidigare neutralitet tvärtom lugnade ryssen. Vårt eget agerande har minskat säkerheten och gjort oss mer sårbara, utan att vi ens befinner oss i konflikt. För amerikanskt vidkommande är vi inget annat än en korridor till Ryssland, och för ryskt inget annat än en amerikansk jättebas som måste jämnas med marken vid en het konflikt.

Kommer du ihåg Colin Powell, US-sekreteraren som i FN-skrapan bedyrade att Irak minsann hade massförstörelsevapen och som bevis för detta höll upp en påse… tvättmedel? Det är alltså denna lögnaktiga skurkregim med otaliga invasioner och statskupper på sitt samvete vi ska lita på när man hävdar att det finns många «missförstånd» kring amerikanska kärnvapen i den svenska debatten.

På samma sätt ska vi tydligen låta den svenska regeringen under den skälmaktige lögnaren Kristersson «lugna befolkningen och utbilda den om kärnvapen», samma regim som gång efter annan under sjuttio års tid har ljugit om våra relationer till USA och främmande makt, och samma regim som utan att blinka lät överlämna två personer till CIA för luftburen tortyr under hot om amerikanska handelssanktioner?

Jernek har naturligtvis rätt i att USA inte dumpar kärnvapen på utländska baser som vilken annan materiel som helst, och även att värdlandet måste godkänna utplacering av sådana pjäser. Men den springande punkten är alltså att värdlandet kan ha godkänt detta utan att berätta om det, eftersom det med nödvändighet måste förbli hemligt.

Givet den tidigare historien har vi inte har någon som helst anledning att tro på «försäkringar» om motsatsen, och givet hur moderatregimen slickar jänkarna i rumpan är det mer troligt att man böjer sig baklänges för att bli medlem i US-klubben och leka med de stora grabbarna med de riktigt stora vapnen. Det dröjer sig här om Nato-runkare av stor kaliber, och man ska därför inte bli förvånad om det i framtiden kryper fram att vi under lång tid faktiskt har haft ett avtal med bödlarna i Washington om att härbärgera kärnvapen riktade mot Ryssland.

Pål Jonson går dit Onkel Sam begär.