Kategorier
❤️ Korea Kultur Musik

❤️ 슬기 Seulgi

För att stå ut i mängden av talangfulla och läckra koreanska babes i K-pop-branschen krävs naturligtvis något alldeles extra, och Gang슬기Seulgi har just det. Dels i form av en välutvecklad ådra för soul i sången och ett artistskap som har kostat många år och oerhört hårt arbete att åstadkomma.

Men dels även en personlighet som står ut, en form av charm som är svårslagen, och en nyans av genuinitet som är sällsynt i industrin. Detta är det närmaste man kommer den ideala kvinnan, partnern och mamman, och hon är därför också en eftertraktad förebild i olika sammanhang, inte minst kommersiella.

28 Reasons, solodebut 2022. Lägg märke till sången i de senare partierna.

I bagaget finns en formell konstutbildning och sedan 2007 en grundläggande praktik i agenturen SM:s stall, men Seulgi är mest känd som en av medlemmarna i ❤️ Red Velvet (레드벨벳) sedan 2014, för övrigt en av de avgjort bästa formeringarna i K-popen, inte minst tack vare Seulgis bidrag.

Birthday, Red Velvet (레드벨벳). Seulgi är nummer två från höger.

Men Seulgi – uttalet ligger närmare «surgi» – har även gjort en rad utflykter solo och tillsammans med enskilda bandmedlemmar, likväl som med andra kolleger i branschen, och det är på den vägen hon har etablerat sig själv som en tämligen unik företeelse, i likhet med Sunmi.

Stamp on it, GOT the beat (갓더비트), en supergrupp med bland andra Seulgi från Red Velvet.
Vinterresa till Sapporo – absolut charm kommer i dagen…
Även Seulgi har förstås sina mörkare sidor, men den primära bilden är så ljus den kan bli.